Shop Mobile More Submit  Join Login
  • Mood: Pleased
  • Listening to: The Cinematic Orchestra-To build a home
  • Playing: words
Ma opresc. De fapt, pot spune ca m-am oprit din tot. M-am oprit din cautari, din dor...m-am oprit! Cand toata lumea incepe, eu termin. Acum vine noul an si eu ma opresc. Nu-mi doresc nimic anul asta. Vreau ca toate sa se intample exact asa cum le vine lor sa se intample, fara sa ma apuc eu sa controlez ceva. O sa fie bine cand o sa mi se puna mie pata, cand o sa dau orice pentru ceea ce-mi doresc. Nu am stiut niciodata sa fiu "pata" altcuiva, asa ca, mi-am vazut de ale mele si am fugit cat am putut de repede cand mi-am dat seama ce se intampla. Probabil ca mi-au blestemat numele de mii si mii de ori oamenii respectivi, dar nu e cazul sa ma opresc aici. Daca inainte aveam un strop de constiinta si dadeam de veste intr-un timp relativ scurt ca nu-mi convine aranjamentul, acum mi-e mult mai simplu sa nu las nimic in urma. Niciun cuvant, niciun gest...nimic. Totusi, nimeni nu a inteles ca eu nu mai pot si ca desi am incercat sa ma implic, mi-am dat seama cat de mult ma complic. De ce sa ma complic cand cel mai simplu e sa las totul sa mearga de la sine? Da, sunt de o incoerenta rar intalnita in ultimul timp. O sa ma explic aici, desi stiu ca n-ar fi cazul. O sa spun ca am prea multe idei pe care le uit sau nu stiu cum sa le pun in cuvinte. (E ciudat, m-am priceput mereu la cuvinte...)

Revenind la toate cele, pot spune ca aceasta e ultima mea replica pe 2011. E o mica sinteza a tot ceea ce m-a schimbat pe mine in tot acest an, desigur cu ambiguitatile de rigoare. Am inceput 2011 intre trei oameni pe care astazi nu-i mai cunosc, cu care am rupt aproape orice legatura. Culmea e ca stilul meu de fuga a inceput chiar din primele luni ale anului si s-a continuat intr-un mod alert pana la finele acestuia. Ma gandeam astazi ca am facut multe anul asta si ca mi se pare ca a trecut repede, mult prea repede. Am pierdut si am castigat de atatea ori lucruri, oameni, momente si multe altele. Am luat examene, am plecat de acasa, m-au calcat unii si altii in picioare, dar si eu la randu-mi am gonit orice urma de afectiune. Uneori cred ca-s defecta, dar uite, azi nu. Azi ma simt normala, ma simt pregatita sa intru in 2012 fara sa ma tin de mana nimanui. Intamplarile recente mi-au dat de inteles ca nu sunt pregatita sa o iau de la capat, ca ma simt destul de bine asa cum sunt. A fost nevoie sa ranesc niste oameni in procesul asta, dar totusi, dintr-un egoism pe care nu l-am constientizat, am facut-o fara pic de mila sau regret. N-a mai existat "Si cum ar fi fost daca?". N-a mai existat nimic in afara de sentimentul ca habar n-am ce caut si habar n-am de ce fac anumite lucruri. Mi se parea ca joc teatru fara sa vreau si mie nu mi-a placut niciodata superficialitatea aia pe care o simti, dar nu o poti controla. Am avut noroc de oameni anul acesta, oameni care in ciuda schimbarilor mele de atitudine, au ramas. Chit ca am dat cu pietre in ei, chit ca i-am ridicat in slavi... N-a contat. Stiu ca n-am fost o companie prea placuta in tot acest an si ca de cele mai multe ori nu-mi puteam explica de ce am actionat sau reactionat intr-un anumit fel. M-am lasat inteleasa sau mai bine zis, am lasat tot ce a tinut de mine la voia interpretarii.

Acum, sa mergem mai departe la tot ceea ce am inteles. Am inteles ca toate lucrurile sunt relative, ca parerile si punctele de vedere difera de la om la om si ca nu are sens sa incerci sa le schimbi in vreun fel rostul, ca n-are sens sa-i judeci sau sa te bagi in treaba lor. Alegerea e simpla: stai sau pleci. Desigur, am plecat de multe ori cand trebuia sa stau si viceversa, dar nu regret nimic. Pentru prima oara in mult timp, pot spune ca nu regret, ca mi-am gasit o oarecare fericire inauntrul meu. (Ti-am spus eu ca oamenii fara regrete sunt fericiti.) Anul asta nu astept nimic de la ceilalti, dar astept totul de la mine.

Asta mi-e replica finala!
Add a Comment:
 
:iconstarchild9390:
Starchild9390 Featured By Owner Jan 7, 2012
"Anul asta nu astept nimic de la ceilalti, dar astept totul de la mine. " - Frumoasa replica. Frumos rezumat al anului trecut si cele mai bune asteptari de la anul nou. Totul.. de la tine!
Per total frumos totul.
PS: Inteleg starea si sentimentul.
Reply
:iconthecolorsofmymind:
TheColorsOFMyMind Featured By Owner Jan 7, 2012  Hobbyist Writer
Mersi, Dani. :) Am trait mereu cu sentimentul "I am meant for greatness". Oricum, mi-am dat seama ca am asteptat prea mult de la ceilalti anul trecut si am luat decizia de a-mi urma idealurile fara sa astept o oarecare confimare ca e bine ce fac de la ei.

All the best to you! :)
Reply
:iconstarchild9390:
Starchild9390 Featured By Owner Jan 7, 2012
Poate ca ai fost. Si probabil pentru anumiti oameni esti sau o sa devii. E o greseala sa astepti prea multe de la ceilalti. Greseala pe care o fac si eu. "Fuck It", cu totii o sa facem. Cadeam in plasa cuvintelor si ne ridicam nivelul asteptarilor, credem ca se poate. Problema e ca faptele dovedesc existenta unui lucru, persoane sau sentiment. Iar cand faptele intarzie sa apara, incepe greul. Decizia pe care ai luat-o e foarte buna. Daca vrei ceva, ia-l.. nu-l astepta, nu vine! (si nu ma refer la o persoana de sex masculin cand zic "ia-l" sau "nu-l" ci la totul). Sper sa faci asta si anul sa vina cu ceva nou, surprinzator dar si meritat pentru tine.
Imi cer scuze de "aberatiile" mele. Ma apuca si pe mine cateodata.

Best wishes for you!
Reply
:iconthecolorsofmymind:
TheColorsOFMyMind Featured By Owner Jan 7, 2012  Hobbyist Writer
It's ok. Una din marile mele probleme, este ca iubesc oamenii. Ii iubesc asa cum sunt ei si le inghit multe, dar mi-am dat seama ca trebuie sa fixez si o limita. Nu de altceva, dar nu-mi impart viata cu mana aia de oameni. E viata mea, asa ca va trebui sa profit de toate resursele pe care le am. Nu mai are sens sa-mi impart resursele cu toti ceilalti. Ma refer in mod special, la cei care n-au stiut niciodata sa aprecieze si care m-au calcat de o groaza de ori in picioare. Am crezut ca daca-i iert, mi se iarta si mie. N-a fost asa. Niciodata nu e asa.

Sa stii ca aici e locul unde poti sa dai culoare aberatiilor tale. Sa stii ca aici incepe totul. Pentru mine, aberatiile si frustrarile s-au transformat intr-o pasiune si probabil ca au pus bazele unui viitor stralucit. Nu conteaza ce va fi, conteaza ca este ceva acum, ceva care imi face placere. Prin urmare, locul cuvintelor tale este aici. :)
Reply
Add a Comment:
 
×

More from DeviantArtDetails

Submitted on
December 30, 2011
Link
Thumb

Stats

Views
632
Favourites
1 (who?)
Comments
4
×